Известие

Collapse
No announcement yet.

Свирене на турбо

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Kassar Покажи съобщение
    Предстои ми смяна на маслото след 3000 км. Ще я закарам в оторизиран сервиз и ще ги питам и за турбината.
    И кой ще е този оторизиран сервиз,защото ако е Аутоиталия,там ще ти кажат 100 %,че турбината е за ремонт

---------- Post added at 06:58 ---------- Previous post was at 06:55 ----------

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
    Моята вие перманентно, като естествено на студено е доста по осезаем шума. И аз твърдо мисля като Ванката ,че ще се изплющи някой ден. Не ми е за друго, ама ще ме остави насред път кочината.
    Стига с тая паника бе брат,няма споко,имам познат който има Зафира от нова с 1.9 150 коня мотор,еми колата счупи турбината на 250 000 км.,и то не я счупи а беше вече много износена и я смени
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Докато беше в гаранция съм я поддържал в Белград, Сърбия. В гаранционния период имаше проблем с централното заключване и нещо с електрониката на подгряване на горивото и там действаха бързо. Не ми пречи да ги питам.

Comment

Докато беше в гаранция съм я поддържал в Белград, Сърбия. В гаранционния период имаше проблем с централното заключване и нещо с електрониката на подгряване на горивото и там действаха бързо. Не ми пречи да ги питам.
        Питай ги - тази кола има още едно място от което се получава виене/свирене и в официалните сервизи знаят за какво иде реч
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
          Питай ги - тази кола има още едно място от което се получава виене/свирене и в официалните сервизи знаят за какво иде реч
          Казвай кое е другото място ?
          CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
          Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Казаното от Bobo така загадъчно ме кара да притрепервам.

Comment

Преди 159 - ката имах 156, 1,8 ТS. Не че се оплаквам, ама мислех че с новата 159 "изненадите" малко ще понамалеят. Ама турбина на 70 000 и нещо за което загатва ВОВО. Б-ррр. Отиде настроението за Коледа.

---------- Post added at 18:34 ---------- Previous post was at 18:33 ----------

Извинете за главните букви в името на Bobo.

Comment

За това свирене за което говорим не е от турбото.Ако беше от него звукът ще ше да е при товар ,а не почти на празен ход.
                Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Преди 159 - ката имах 156, 1,8 ТS. Не че се оплаквам, ама мислех че с новата 159 "изненадите" малко ще понамалеят. Ама турбина на 70 000 и нещо за което загатва ВОВО. Б-ррр. Отиде настроението за Коледа.

---------- Post added at 18:34 ---------- Previous post was at 18:33 ----------

Извинете за главните букви в името на Bobo.
                  Абе човек нали ти казах спи спокойно,другото свирене може да е от колектора,ама то е различно...............
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

И мойта почна да вие като я запаля, след 2-3 минути като се стопли и спира, закарах я в сервиза да проверят турбото и се оказа че има 2 скъсани шпилки на колектора на аспуха, до като е студена излизат газовете и металния уплътнител вибрира, като загрее метала се разширява и стяга всичко и виенето намалява.В момента разпробиват и правят резбата, ще сменят и здравите шпилки за да не се накъсат и те малко по-късно. Освен това ще се сменят уплътнителите на колектора и на турбото, така и така е разглобено всичко.

Comment

Първоначално публикувано от KGBob Покажи съобщение
                      И мойта почна да вие като я запаля, след 2-3 минути като се стопли и спира, закарах я в сервиза да проверят турбото и се оказа че има 2 скъсани шпилки на колектора на аспуха, до като е студена излизат газовете и металния уплътнител вибрира, като загрее метала се разширява и стяга всичко и виенето намалява.В момента разпробиват и правят резбата, ще сменят и здравите шпилки за да не се накъсат и те малко по-късно. Освен това ще се сменят уплътнителите на колектора и на турбото, така и така е разглобено всичко.
                      Така и така е разглобено да изчистят и цедката на турбото
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

От началото на свиренето 13 000 километра изминати. Нито изчезва, нито се намалява, нито се увеличава. при каране по магистрала свирене не се чува. Не губи мощност. Засега толкова.

Comment

Как са чайниците? Никой ли не е хвърлил турбо ? Малко почна да ме дразни тази свирня, може би защото сега като е по топло карам на отворени прозорци.Гледах на други места коментират аксиалния и радиалния луфт.Радиален е нормално да има но за аксиалния трябва да го няма или да е съвсем малък.Но тези неща зависят и от модела на турбината доколкото разбирам.

Comment

Интересно как ви свирят турбините...бих искал да чуя такова животно на клип. Чисто любопитство.
                            sigpic
                            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                              Интересно как ви свирят турбините...бих искал да чуя такова животно на клип. Чисто любопитство.
                              Има клипове в темата.
                              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Моята турбина още се държи. Струва ми се че не се повишава виенето засега. И пак се чува най-много на 1 и втора предавка. При каране извънградско и на магистрала не се чува. Интересното е, че при отворен прозорец се чува по-малко при мен, отколкото когато са затворени прозорците.

---------- Post added at 09:47 ---------- Previous post was at 09:42 ----------

И то ако не дай си боже гръмне "чайника" и не спреш двигателя веднага май става мазало.

Comment

Working...
                                X